Wie zijn jouw talenten?

Een medewerker met een sleutelfunctie binnen jouw bedrijf valt weg. Wat nu? Een geschikte opvolger vinden voor een dergelijke functie is vaak lastig, tijdrovend en duur. Hoe fijn zou het zijn als je hierop bent voorbereid? Succession planning is een van de meest vergeten zaken binnen HR. Het lijkt eenvoudig maar wordt vaak verzuimd door de waan van de dag.

Met succession planning creëer je inzicht in de talenten die er nodig zijn om de ambities en doelen van de organisatie na te streven. Daarnaast zorg je dat de kwaliteiten van jouw medewerkers aansluiten op deze plannen. Wie moet je opleiden en welk talent moet je werven? Wanneer je personeelsleden met veel potentieel proactief identificeert en opleidt heb je daar later profijt van. De juiste personen zitten op de juiste plek binnen jouw organisatie en in het geval van uitval kan een functie intern snel en effectief worden overgenomen. De continuïteit blijft behouden. Daarbij komt dat succession planning niet alleen waardevol is voor jouw bedrijf, maar ook voor de mensen die je in dienst hebt. Want wanneer je talent erkent, ontwikkelt en behoudt draagt dit bij aan de tevredenheid van medewerkers.

Weet jij al hoe je jouw sleutelposities invult op termijn? Bij Next Step Talent helpen we je hier graag bij, want daar zijn we goed in. Kijk om te zien wat wij op het gebied van succession planning kunnen bieden.

More Similar Posts