Next Step Talent sluit zich aan bij JINC

Namens Next Step Talent sluit Loek Vandebroek zich aan bij JINC, de non-profitorganisatie die tot doel heeft kinderen een eerlijke kans te bieden op de arbeidsmarkt. Loek gaat onder andere sollicitatietrainingen verzorgen. “Bij het betreden van de arbeidsmarkt kunnen deze kinderen alle hulp gebruiken.”

JINC Zuid-Limburg zet alles op alles om kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Dat gebeurt door ze op stage te sturen bij regionale bedrijven, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen en sectoren. Daarnaast traint JINC kinderen door sollicitatietrainingen.

Hulp bij betreden arbeidsmarkt
Volgens Loek is er weinig zo belangrijk in het leven als het vinden en houden van een betaalde baan. Niet alleen om redenen van economische zelfstandigheid, maar ook op het gebied van eigenwaarde, en zelfontplooiing. “Ik zet daarom graag mijn ervaring in om kinderen uit de regio te helpen de eerste stap op de arbeidsmarkt te maken. Op dat vlak kan er wat mij betreft nooit genoeg ondersteuning zijn.”

Bestrijden van kansenongelijkheid
JINC strijdt tegen kansenongelijkheid in Zuid-Limburg. Loek, geboren en getogen in Kerkrade, snapt hoe belangrijk het is in welke wijk een kind opgroeit: “De plek waar een wieg staat, is helaas een goede voorspeller van iemand economische toekomst. Dat geldt ook zeker in Zuid-Limburg. Om kansen te grijpen, moet iemand wel weten wat er in de wereld te koop is en die kansen herkennen. JINC verricht op dat vlak geweldig werk en daar draag ik namens Next Step Talent graag een steentje aan bij.”

More Similar Posts